Pohodništvo
Ponudba


Domov / Pohodništvo / P14.1 Vorančeva pot Od Mokronoga do Pijane gore

P14.1 Vorančeva pot Od Mokronoga do Pijane gore


Vorančeva pot je pot za rekreativce, ki se začne pred gostilno Deu v Mokronogu in vodi mimo vinogradov Svetega Vrha preko Malkovca in Telč v Pijano Goro. Lahkoten pohod vam omogoča, da tu pa tam postanete, si privežete dušo in spočijete pogled v slikoviti naravi, ki se vam ponuja na vsakem koraku.

    SHEMATSKI ZEMLJEVID
Zagotavljamo vam, da boste naše kraje doživeli tako kot Voranc sam pred mnogimi leti, ko je zapisal… » S čudnimi občutki sem stopal v ta novi dolenjski svet. In kot nalašč je ta z vsakim korakom postajal lepši. Ne morem trditi, da se je že zmračilo, dasi se je sonce že skrivalo trebanjskimi hribi, a večerna barva je že legla v dolino. Hribi okoli nje so postajali čudno modri, modrikasta je postala dolina, polje, livade, gozdovi. Prejšnja podoba kraja se je neopaženo spremenila in postajala mehka in sanjava.. Dolina se je zožila in vse, kar se je prej dozdevalo silno daleč, cerkve, gradovi, zidanice, vasi-vse to se je zdaj mnogo bližje. Hodil sem morda po najlepših krajih sveta, po krajih, ki so po svoji legi, po svojem modrem nebu in po svojih prečudovitih barvah najlepši na Slovenskem.«… Prežihov Voranc
Tretjo soboto v oktobru lahko prehodite pot v okviru tradicionalnega pohoda. Vsako leto popestrijo tradicionalni pohod prijazni domačini z domačimi dobrotami, pevci in godci. V prijavnino je vključena tudi malica, spominek in avtobusni prevoz nazaj.
Mokronog – Smetovšče – Sv. Vrh – Pavla vas – Malkovec – Zgornje Vodale – Telče – Pijana gora (Gorenje Dole – Dolenje Dole – Škocjan – Zbure – Smetovšče – Mokronog) (15,6 km do Pijane gore oz. po krožni poti in skozi Škocjan 21,2 km)

AKTUALNO
PONUDBA
TURISTIČNI PAKETI
NAČRTOVANJE POTI

  Fotografije
Žalostna gora
Gostišče Deu

  Pripete datoteke
GPS [ ,3 Kb ]

  Obiščite nas
Copyright © 2009 Creativ plus | o projektu | kontakt | zemljevid strani | navodila