Kolesarjenje
Ponudba


Domov / Kolesarjenje / K12.5 Maraton po Mirnski dolini

K12.5 Maraton po Mirnski dolini


Trasa poteka po progi Malega kolesarskega maratona po Mirnski dolini na katerem se vsako leto zbere veliko tekmovalcev. Proga poteka po zanimivih krajih Mirnske doline in po okoliških gričih tako da na poti ne manjka veliko zanimivih postojank.

    SHEMATSKI ZEMLJEVID

Po trasi 5. kolesarskega maratona po mirnski dolini se bomo lahko peljali 14.08.2010. Na omenjeni športni prireditvi lahko tekmujete na družinskem maratonu (12 km), če ste dobro pripravljeni na velikem maratonu (65 km) in če ste v malce slabši formi na malem maratonu (25 km).

Vsekakor pa nam opisana kolesarska pot postreže z obilico ogleda vrednih znamenitosti Mokronoga in okoliških krajev. Trasa Malega kolesarskega maratona se prične pred gasilskim domom Sveti Rok in vodi naprej proti Puščavi. Po ravninski cesti se zapeljemo do Mokronoga, kjer se lahko popeljemo po starotrškem jedru, če smo željni ali lačni se ustavimo v bližnjem gostinskem lokalu in si ogledamoetnološko zbirko starih kmečkih vpreg.

Na poti so vredni ogleda tudi zanimivi sakralni objekti in sicer cerkev Sv. Florijana, župnijska cerkev sv. Tilna v Mokronogu, sakralni kompleks s cerkvijo Žalostne Matere božje, svetimi stopnicami in postajami Marijinih žalosti. Pot nas popelje naprej po mirnski dolini in z rahlim vzponom nadaljujemo do Krmelja in se vračamo mimo Tržišča Pijavic nazaj proti Svetem Roku.

AKTUALNO
PONUDBA
TURISTIČNI PAKETI
NAČRTOVANJE POTI

  Fotografije
,, ,
,, ,

  Obiščite nas
Copyright © 2009 Creativ plus | o projektu | kontakt | zemljevid strani | navodila