Kolesarjenje
Ponudba


Domov / Kolesarjenje / K9.1 Po poti maratona Jernejevo

K9.1 Po poti maratona Jernejevo


Po poti maratona Jernejevo bomo lahko kolesarili 15. avgusta z udeleženci kolesarskega maratona. Vsako leto ga v času občinskega praznika Občine Šentjernej organizira TD Šentjernej in Občina Šentjernej. Lahko pa kolesarite sami, z družino ali prijatelji v katerem koli času.
Pot nas bo vodila takole: ŠENTJERNEJ-GROBLJE-ZAMEŠKO-DOBRAVA-GOMILA-DOL. MAHAROVEC-DOL. GRADIŠČE-MOKRO POLJE-HRASTJE-OREHOVICA-CEROV LOG-GOR. VRHPOLJE-DOL. VRHPOLJE-ŠMARJE-ŠENTJERNEJ

    SHEMATSKI ZEMLJEVID
Na omenjeni poti si bomo lahko že na samem startu lahko ogledali Kulturni center Primoža Trubarja, ki je v lanskem letu odprl svoja vrata. Po ravninski cesti se bomo zapeljali v smeri Kostanjevice na Krki in zavili levo do naselja Groblje, kjer so izkopavanja sredi prejšnjega stoletja razkrila ostanke marmornih bazenov. Nato zapeljemo mimo Zameškega, Dobrave, Gorenje Gomile in še kar po ravninskem delu občine do Dolenjega Maharovca, kjer na križišču pri gostilni Turk zavijemo desno. Peljemo se mimo Dolenjega Gradišča in v Dolenjem Mokrem polju zavijemo levo za Hrastje, kjer se pričenja gričevnati del kolesarske poti. V Hrastju stoji graščina Gracarjev Turn, ki je obdana z vrtovi in sadnim drevjem. Grajska znamenitost so velika lesena vhodna vrata, narejena iz enega kosa lesa obdelana zgolj s sekiro. Tu zavijemo levo mimo Orehovice (južno od kraja stoji grad Vrhovo), Cerovega loga (tu lahko vidimo Graščino Prežek), Gorenjega in Dolenjega Vrhpolja, Šmarja, kjer stoji cerkev Marijinega rojstva, nazaj na naš cilj v kraj Šentjernej, kjer si lahko na Trgu Gorjanskega Bataljona ogledamo Spomenik NOB, Obeležje Petelin in Cerkev sv. Jerneja.

AKTUALNO
PONUDBA
TURISTIČNI PAKETI
NAČRTOVANJE POTI

  Fotografije
Proti Zameškem
Na poti do naselja Groblje
Prihod v cilj centru Šentjerneja
Na startu maratona Jernejevo

  Obiščite nas
Copyright © 2009 Creativ plus | o projektu | kontakt | zemljevid strani | navodila