Pohodništvo
Ponudba


Domov / Pohodništvo / P5.3 Kostelska planinska pešpot

P5.3 Kostelska planinska pešpot


Fara - Potok – Jakšiči - Planina – Stružnica – Kuželjska stena – Rake – Kuželj – Laze pri Kostelu – Štajer -  Potok.

Kostelska planinska pešpot nam prikaže mnogo naravnih znamenitosti in nam pričara lepote doline reke Kolpe. Pot je krožna in je namenjena predvsem celodnevnim pohodom.

Dolžina poti: 22 km, 6 do 7 ur zmerne hoje.

    SHEMATSKI ZEMLJEVID
Kostelska planinska pot se začne na prireditvenem prostoru pri Fari. Od tu nadaljujemo skozi Potok in Jakšiče, kjer se pot začne vzpenjati, mimo Planine, do gozdnate planote Stružnica.  Nadaljujemo po gozdni cesti  do gozdarskih koč nato po poti in stezi do vrha Kuželjske stene kjer je krasen razgled na dolino reke Kolpe in Gorski Kotar.  Pod steno vidimo naš in hrvaški Kuželj. Pot se v nadaljuje po robu Kuželjske stene v rahlem spustu in nas pripelje do prečudovite naravne znamenitosti, cca. 7 m velike odprtine v steni, ki ji pravimo Kuželjsko okno.  Od tu se spuščamo mimo vasice Rake v dolino. Pri Račkem potoku zopet zaslišimo šumenje Kolpe in stopimo na asfaltno cesto po kateri nadaljujemo skozi Kuželj do vasice Laze. V vročih poletnih dneh pa lahko tik pred Kuželjem zavijemo v gozd in po gozdni poti nadaljujemo proti Lazom.  Iz Lazov nas pot vodi pretežno skozi gozd, mimo vasice Štajer do našega izhodišča v Potoku oziroma Fari.

Kostelska planinska pot je krožna pot in je namenjena predvsem celodnevnim pohodom. Pot je dolga 22 km.  Zahteva 6 do 7 ur zmerne hoje po sicer nezahtevni poti. Med najnižjo in navišjo točko poti  je 650m višinske razlike.

AKTUALNO
PONUDBA
TURISTIČNI PAKETI
NAČRTOVANJE POTI

  Obiščite nas
Copyright © 2009 Creativ plus | o projektu | kontakt | zemljevid strani | navodila