Pohodništvo
Ponudba


Domov / Pohodništvo / P5.2 Kostelska meditativna pot

P5.2 Kostelska meditativna pot


Fara – Slap Nežica - Izvir Nežice – Tišenpolj – Sv. Štefan – Fara – Vas – Pirče - Petrina - Fara

SPREHODI po meditativnih poteh v Svetu Kolpe vabijo k poglobljenemu doživljanju Narave in Sebe. Tu Narava plete svoje zgodbe,  povezuje kraje s posebnimi kvalitetami, kjer lahko shodite nove uvide, razgibate telo, poklepetate z domačini, dušo, cvetlico, drevesom, Kolpo.

    SHEMATSKI ZEMLJEVID
Pot povezuje vitalno energijske centre, naravna svetišča, litopunkturne kamne. Obiskovalec usmerja pozornost na naravo in njene razsežnosti.
Meditativna pot je krožna, izhodišče je litopunktuni kamen pri Fari, kjer je portalna tabla karte Sveta Kolpe. Tu se začnejo/končajo sprehodi v različne smeri s poljubnim začetkom v katerikoli vasici.
Možnost sprehoda je vodena pot »Čarobni svet Fare«, s prostori za klepete z Naravo. Pot nas vodi od izhodišča proti Kolpi, do »raketodroma«, čez mostiček v dom kolpske podvodne žene, na otok opazovati ples vodnih vil, ter nato nazaj proti Fari, do Prifarskega jarka in ob njem proti izviru. Del poti vodi po glavni cesti od Costelle do slapa Nežica, kjer se povzpnete proti izviru. Narava vabi, bodite odprti, popijte požirek zdravilne Nežice.
Vračate se po gozdnem kolovozu skozi vas Tišenpolj, preko glavne ceste do cerkvice Sv. Štefana, pozvonite željam, nazaj v Faro.  
Pot do Petrine poteka po bregu Kolpe, stezicah, travnikih, kolovozih. Iz Fare po pločniku do vasice Vas mimo Stare šole Tris do drevesa 2009, ob Kolpi do Petrine.
Dolžina poti je  10 km, poljubno jo lahko skrajšate odvisno od starta.    
Vstopiti v ta svet, je narediti korak v novo dimenzijo, zapreti vrata za vsakdanom, se potopiti v objem čarobnosti prostora, nove energije drugačnega časa.

AKTUALNO
PONUDBA
TURISTIČNI PAKETI
NAČRTOVANJE POTI

  Obiščite nas
Copyright © 2009 Creativ plus | o projektu | kontakt | zemljevid strani | navodila