Veslanje
Ponudba


Domov / Veslanje / V5.1 Zgornjekolpska vodna pot

V5.1 Zgornjekolpska vodna pot


Osilnica – Ribjek – Ložec – Grintovec pri Osilnici – Bosljiva Loka – Mirtoviči – Srobotnik ob Kolpi – Kuželj – Grivac – Petrina – Pirče – Vas – Fara.

Zgornjekolpska vodna pot je adrenalinski izlet po kristalno čisti reki kolpi. Lahko jo preveslamo v raftu, kajaku ali kanuju. Poleg vožnje v čolnu, lahko izlet izkoristimo za kopanje in potapljanje, lahko si privoščimo kakšen piknik na bregu reke ali pa preizkusimo srečo v športnem ribolovu.  


    SHEMATSKI ZEMLJEVID
Pot se začne v Osilnici oz. kot domačini rečemo »pri Starih malnih«, kjer je vstop v rečno strugo. Od tukaj se spuščamo po relativno mirni Kolpi do vasi Ribjek, kjer nas presenetijo prve brzice, nato pa se reka zopet umiri. Ob spustu mimo vasi Ložec lahko opazujemo prekrasno Loško steno, ki se dviguje nad vasjo.  V vasi Grintovec je čez reko viseči moč in tisti najpogumnejši lahko tukaj predstavijo svoja skakalna znanja, saj je globina vode pod samim mostom kar 7m. Pot nadaljujemo in hkrati uživamo v občudovanju neokrnjene narave do naslednje postaje - »Na gričku« v Bosljivi Loki, kjer se raftarji ponovno zabavajo ob skakanju s postavljenega mostička ali imajo postanek za malico in počitek. Do Mirtovičev in naprej do Srobotnika ob Kolpi je veliko brzic in nekatere predstavljajo za raftarje velik izziv. Predvsem tiste pred samo vasjo Srobotnik ob Kolpi so zanimive, saj velikokrat dodobra namočijo udeležence spusta ali jih celo prevrnejo. Brzice nas spremljajo vse do Kuželja, ki ga bomo prepoznali po mostu, ki povezuje Kuželj na slovenski in Kuželj na hrvaški strani.  Od tu naprej se Kolpa razširi in malce umiri. V nadaljevanju naš čaka še en večji podvig in sicer spust čez obnovljen jez v Gustem Lazu. Potem pa veslanje mimo mejnega prehoda Petrina - Brod na Kolpi proti Fari, kjer se konča  naša vodna pot.

AKTUALNO
PONUDBA
TURISTIČNI PAKETI
NAČRTOVANJE POTI

  Obiščite nas
Copyright © 2009 Creativ plus | o projektu | kontakt | zemljevid strani | navodila