Pohodništvo
Ponudba


Domov / Pohodništvo / P4.1 Gamsja pot

P4.1 Gamsja pot


Osilnica - Podvrh - Križmani - Padovo - Ribjek - Mirtoviči

"Gamsja pot" se prične v Osilnici in nadaljuje v hrib proti vasem: Podvrh, Križmani in Padovo, od koder se zopet spustimo v dolino do vasi Ribjek in od tu ob reki Kolpi do Mirtovičev. Celotna pot je dolga 12 km.

Dolžina poti;čas: 12 km; 3 ure

    SHEMATSKI ZEMLJEVID
Pohod po "Gamsji poti" se v Osilnici prične z ogledom galerije akademskega kiparja in slikarja Staneta Jarma in cerkve Sv. Petra in Pavla, katere nastanek ni znan. Znano je le, da je omenjena cerkev imela svojega duhovnika že daljnega leta 1363.
Pot se nato začne vzpenjati proti vasem: Podvrh, Križmani in Padovo, od koder je za vsakogar prelep razgled na osilniško dolino, dolino reke Kolpe.
Od tu se pohod nadaljuje skozi gozd, v dolino, do vasi Ribjek, kjer si lahko ogledate cerkev Sv. Egidija, ki v celoti ohranja pozno renesančno arhitekturo in v kateri so razvidni tudi koščki fresk.
Pot nadaljujemo proti vasi Ložec in uživamo v pogledu na reko Kolpo, vse do vasi Grintovec (tu lahko postavite na preizkušnjo svoj pogum - s skokom iz lesenega visečega mostu v reko Kolpo ali pa se preprosto le skopate) in nadaljuje proti vasi Bosljiva Loka. Na začetku vasi ponosno stoji cerkev Sv. Vida in odpira vstop v samo vas. Vas zaključuje kopališče "Na gričku", kjer se lahko v poletnem času nastavljete soncu.
Od tu se pot nadaljuje proti vasi Mirtoviči, kjer lahko obiščete skriti izvir Mirtoviškega potoka in uživajte v neokrnjeni naravi naše dežele. To je tudi zadnja destinacija naše pohodniške "Gamsje poti". 

AKTUALNO
PONUDBA
TURISTIČNI PAKETI
NAČRTOVANJE POTI

  Fotografije
Središče v Osilnici

  Obiščite nas
Copyright © 2009 Creativ plus | o projektu | kontakt | zemljevid strani | navodila