Pohodništvo
Ponudba


Domov / Pohodništvo / P4.2 Halštatska gomila vabi

P4.2 Halštatska gomila vabi


Pot poteka po gozdnatih poteh v okolici Kočevja, Stare Cerkve in Gorenja, kjer so odkrili ostanke gomil iz halštatskega obdobja. Pot je primerna tudi za kolesarjenje.

    SHEMATSKI ZEMLJEVID
S parkirišča pri avtobusni postaji zavijemo desno proti jugu do izhodišča za planinske poti na Mestni vrh in Fridrichstein. Pri parkirišču zavijemo desno na makadamsko pot, ki pelje mimo kamnoloma in romskega naselja v gozd. Hodimo ob reki Rinži. Na Razpotju zavijemo desno. Po približno  200 metrih zavijemo levo proti Rožnemu studencu in Mrzlemu studencu do Ribiškega doma. Nadaljujemo po makadamski poti in po 400 metrih zavijemo desno. Prečkamo most čez Rinžo in nadaljujemo skozi Slovensko vas proti Stari Cerkvi. Tu si lahko ogledamo staro vaško jedro, ki je nastalo na nekdanji gomili iz starejše železne dobe. Zavijemo desno in nadaljujemo proti Gorenju. Tu se lahko okrepčamo, nato pa nadaljujemo desno proti Klinji vasi.V križišču pri cerkvi Marije Magdalene nadaljujemo naravnost v smeri proti Željnam.
V križišču pri cerkvi Sv.Lovrenca zavijemo desno. in nadaljujemo mimo Željnskih jam proti Šalki vasi. Na naši desni imamo lep pogled na Kočevsko jezero. Skozi Šalko vas se vrnemo v Kočevje.

AKTUALNO
PONUDBA
TURISTIČNI PAKETI
NAČRTOVANJE POTI

  Pripete datoteke
GPS [ ,8 Kb ]

  Obiščite nas
Copyright © 2009 Creativ plus | o projektu | kontakt | zemljevid strani | navodila